Blog van Willy Kuypers

Groeien als ondernemer

Wat vliegt de tijd…….

Inmiddels ben ik alweer 2 jaar bezig met mijn onderneming. Twee jaar van uitdagingen, uitrollen van de richting die we als bedrijf op willen, doelen stellen en werken aan onze naamsbekendheid. Erg leuk en laten we zeggen met succes, het is zeker niet voor niets geweest.

Maar wat nu? De ambitie om verder te groeien komt zeker om de hoek kijken. Waar willen we naar toe en hoe gaan we dit aanpakken. Veel vragen dwarrelen door mijn hoofd, gaan we verder met meer of nieuwe producten? Misschien een groter pand? Hoe gaan we onze marktpositie verbeteren? (Meer) personeel aannemen? Groeien houdt iedere ondernemer bezig en voor iedere ondernemer houdt dit weer iets anders in. Maar één ding blijft voor iedere ondernemer hetzelfde…… focus!

Alles begint met focus. Focus op de richting die je als bedrijf op wilt gaan. Je hebt een duidelijk doel nodig. Het is goed om te weten waar je over 5 jaar zou willen staan met je bedrijf en als ondernemer.

Toch valt dit voor iemand als ik, met 100en  ideeën in mijn hoofd, niet altijd mee. Ik vind zoveel dingen leuk. Wat moet ik kiezen? Want als ik het ene kies, verdien ik niets aan het andere en loop ik misschien meer omzet mis? Hoe weet ik nu welke keuze het beste is? Het kiezen van een focus blijft voor mij lastig. Keuzes maken is ondernemen en hoe meer dingen je doet, hoe minder aandacht je kunt geven per onderdeel.

Ik heb mezelf de afgelopen maanden steeds vaker de vraag gesteld: Wat wil ik echt?

Wanneer vind ik dat ik succesvol ben?  Wat doe ik dan? Waar sta ik dan? Hoe voel ik me dan? Als ik vandaag al op dat punt zou staan, waar zou ik dan NU mijn focus op leggen?

Als geld, meningen van anderen en verwachtingen die ik van mezelf heb er niet waren, wat zou ik dan nu doen? Wat zou ik los willen laten en waar zou ik verder mee willen?

Inmiddels ben ik erachter dat focus niet betekent dat ik dingen uitsluit. Focussen is mezelf de ruimte geven om het grootste deel van mijn energie en tijd te besteden aan het krijgen wat ik echt wil. Het helpt potentiele klanten om ons beter en sneller te herkennen als de onderneming waar ze naar op zoek zijn. Ze zullen zich sneller herkennen in alles wat ik laat zien. Ik ga nog meer ondernemen vanuit je hart.

Want dat is wat focus doet. Alles wat je aandacht geeft groeit!

 

Willy Kuypers

Vloerenkamer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *